Aprila je bilo lepo vreme, a na dan našega prvotnega otvoritvenega srečanja v Vipavi nam jo je malo zagodlo. Prilagodljivi organizatorji so določili novi termin in vreme nam je ravno na ta dan lepo služilo.

Udeležba je bila za začetek sezone več kot odlična, saj je bilo vreme preko praznikov nestabilno. Zanimivo je, kako se nekateri modelarji odločajo ali se bodo udeležili srečanja ali ne. Tu mislim predvsem na vremensko napoved, ki jo je potrebno preučit na samo lokacijo srečanja, včasih celo na določene ure in ne vse prek in prek posploševat. Tudi kakšna popoldanska kaplja je dobrodošla, če je le iz konvekcijskih oblakov, ki jih naredi dopoldanska termika. Tako je bilo v Vipavi, ki je na koncu gostila preko 30 udeležencev srečanja.

Jure Pukl, predstavnik mlajše generacije "aerozapregašev" je sezono pričel z novim modelom Astir SC. Vsako leto se nam pridruži kakšen novi udeleženec. Mlajši, boljše je za obstoj aerozaprege. Oskar Štempihar je naš najmlajši udeleženec, ki napreduje z velikimi koraki.

Srečanja so odlično obiskana in organizacija samega letenja mora biti tekoča. Predvsem je potrebno paziti na lastno varnost in varnost ostalih udeležencev, da ne pride do neljubega dogodka in slabe volje. Predvsem v začetku sezone se moramo na to spomnit, da bo sezona uspešna in varna za vse nas.

Naslednje srečanje bo v Novem mestu, nato sledi Cerkvenjak in tabor v Livnem.

Se vidimo!