Letošnja zima je bila muhasta z zelo različnim vremenom. Ta muhavost nam modelarjem ni nič kaj ustrezala z vidika letenja z našimi modeli, seveda pa je omogočala delo v naših delavnicah.

Kar nekaj novih modelov se gradi in pripravlja za letošnjo sezono. Modeli so jadralni in motorni in vsak modelar jih gradi s svojim pristopom in s svojim videnjem, kar našemu hobiju daje še večjo širino in znanje.

Kot običajno pričnemo z našimi srečanji v Vipavski dolini in tako smo se v nedeljo dobili na modelarskem letališču MK Ventus iz Vipave. Vremenska napoved je obetala krasno pomladansko vreme in pogoje za letenje, kar se je tudi uresničilo. Pričakala nas je odlična travnata steza in vse kar sodi poleg k odlični organizaciji in počutju udeležencev.

Vipavska dolina omogoča letenje preko celega leta z odličnimi pogoji, kar se v zadnjem času odraža v vse večjem številu domačih modelarjev, ki se ukvarjajo z aero zaprego. Na nedeljskem srečanju jih je bilo kot še nikoli, kar je razveseljivo. Prijetno srečanje, lep teren pa radi izkoristijo tudi kolegi modelarji iz Italije. Zbralo se je preko dvajset jadralnih modelov in štirje vlečni modeli. Kot že rečeno so bili odlični pogoji za jadranje, tako, da pretirane gneče na štartu ni bilo in je tako letenje potekalo tekoče.

Lepo jutro se je razvilo v krasen spomladanski termični dan. Obilica termike je omogočala jadranja preko ene ure s pogostimi dviganji, ki so se pričela zelo nizko in s svojo stabilnostjo omogočala doseganje lepih višin.

Kot se za začetek sezone spodobi smo videli nekaj novih modelov kot tudi novih obrazov, ki so se nam pridružili. Predvsem pa nas veseli, da se srečanj udeležujejo tudi mladi modelarji in se s tem omogočajo razvoj in obstoj te modelarske zvrsti.

Kot vedno so na domači organizatorji pogostili s pravo primorsko gostoljubnostjo in dan smo končali ob lepih željah za rojstni dan g. Cajhna, znanega slovenskega modelarja, ki je veliko doprinesel razvoji aerozaprege in modelarstva v celoti.