»Po burji je vedno dobra termika«…

2008-2018 ali 2018-2008 kakor pač vzameš zaporedje, ampak osnova ostaja enaka. Da, prav osnova je tista, ki nam da možnost za pravilno ali nepravilno nadgrajevanje le-te. V tistih pomladnih dneh leta 2008 smo nastavili pravilno in skladno osnovo za prvih deset let Aerozaprege.si. Recept? Hm, neka mešanica starih "babičnih" receptov, sodobnih tehnik in modelarskih izkušenj.

Spoštovani obiskovalci naše spletne strani!

Leto je naokoli in tudi letošnje leto smo izdali koledar Aerozaprega.si, kjer so označena naša srečanja, kot tudi srečanja preko celotnega leta 2018.

Pričenjamo že enajsto sezono srečanj Aerozaprege.si in v prihajajočem letu bomo zaznamovali 10. obletnico prvega srečanja, ki je bilo v Pobrežju v Savinjski dolini. Organizirali bomo srečanje na istem letališču, kot pred desetimi leti. Več o vsem dogajanju pa pred pričetkom sezone, ki se že tradicionalno v začetku aprila prične v Vipavi.

Ob tej priložnosti naj vam zaželimo vesel Božič in srečno novo leto 2018!

Aerozaprega.si

»Ali bo tudi letos pečen odojek?« je bilo večkrat zastavljeno vprašanje kot pa »Kakšno bo vreme?«.

Letalce pa tudi letalske modelarje je vedno zanimalo kako bi lahko izdelali motorno letalo, ki bi lahko letelo tudi zelo počasi. Modelarji smo vedeli, da je za to potrebno uporabiti ustrezno krilo s profilom, ki ima velik vzgonski količnik, predvsem pa izdelati zelo lahko letalo. To zadnje pa je bilo pred nekaj desetletji težko izvedljivo, saj še nismo imeli lahkih materialov, pa tudi oprema (pogonski motor, sprejemnik, servomotorji, akumulatorji, podvozja itd.) je bila relativno težka.