Pa smo jo odprli, 10. sezono srečanj aerozaprega.si.

Kot je že navada v Vipavi, z organizacijo MD Ventus, kjer pa tudi vsako leto zaključimo sezono. A do tam je še daleč. Čakajo nas srečanja in upajmo na čimveč lepega vremena ter letenja.

Ja, že deseto sezono se dobivamo na naših srečanjih, ki so postala že dodobra utečena in tradicionalna. Vse skupaj se je pričelo 10.5.2008 na vzletišču v Pobrežjem v Savinjski dolini, kjer je Luka Sevčnikar na svojo in mojo pobudo organiziral prvo srečanje aerozaprege. Kar nekaj modelarjev, ki so bili na tem srečanju, Rozman M., Lenič U., Murkovič U., Makuc B., Gerzej B., Jesenik A., Gašperin M., Korošec K. pa še koga sem verjetno pozabil našteti, se še danes udeležujejo naših srečanj. Po tem prvem srečanju je sledilo srečanje na Vrhniki in nato v Krškem ter tako vse do danes.

Vrnimo se v Vipavo, saj bomo o prvem srečanju v Pobrežju kaj več napisali v maju ob sami obletnici. Kar osem vlečnih modelov "šleparjev" se je zbralo v Vipavi, čeprav je bil Rajko v sredo še skeptičen, a konec dober vse dobro. Vsi ti so imeli kar nekaj dela, da so preko celega dne vlekli jadralne modele v modro nebo brez oblačka, čeprav pa jim je popoldan že pošla moč, ko je bilo vreme najboljše. Vseh jadralcev je bilo preko dvajset in videli smo tudi nekaj novitet. Pri vlečnih modelih dva nova modela bidule modelarjev Igorja in Iztoka ter novi jadralni model antares, modelarja Andreja. Kot se za začetek sezone lahko pričakuje, je bila dopoldan gneča na štartu, a termike še ni bilo v izobilju. Po kosilu, ki ga kot vedno odlično pripravi Rajko z gostoljubnostjo Davida, se je pojavila tudi "Vipavska" termika, ki je omogočala lete preko ure.

Ko sem čakal v vrsti na vzlet sem pomislil, da bi nam še ena dodatna steza še kako prav prišla. Vse skupaj bi se hitreje in varneje odvijalo ter samo modelarsko letališče bi še dodatno pridobilo na vrednosti in razvoju. Organizatorjem v razmislek.

Hvala vsem za udeležbo in organizatorjem za organizacijo.

Toliko iz Vipave in se vidimo prvi vikend v maju v Novem mestu.

Uroš Šoštarič

Več slik...